Durf jij je talent te volgen?

Er zijn steeds meer mensen die hun talent durven te volgen. Die van een 8 een 10 willen maken! Doe jij iedere dag waar je écht goed in bent? Als je doet waar je goed in bent, zit je namelijk beter in je vel en presteer je beter. Je voelt je echt van toegevoegde waarde voor de organisatie, collega's en klanten. Hoeveel mensen doen waar ze goed in zijn? Hoeveel van hen weten überhaupt waar ze goed in zijn? 

Wat zijn jouw 5 grootste talenten?

Vind je het moeilijk hier antwoord op te geven? Je bent niet de enige. Wanneer je mensen vraagt of ze elke dag de kans hebben het werk te doen waar ze het beste in zijn, antwoordt slechts 10% bevestigend. Hoe komt dat? Wat maakt dat we zo gewend zijn om te denken in termen van datgene wat we nog niet kunnen. In plaats van waar we goed in zijn?

The gap

Een verklaring ligt in de manier waarop heel veel organisaties kijken. De ‘gap’, ook wel tekortperspectief genoemd, is zeer dominant in de manier waarop daar gekeken wordt naar medewerkers en hun ontwikkeling. Er wordt gekeken naar wat je moet kunnen voor een bepaalde taak. De focus is gericht op wat er nog ontwikkeld moet worden. Oftewel, er wordt gefocust op wat ontbreekt.

Herkenbaar in overleggen met je manager of in beoordelingsgesprekken? En je herkent waarschijnlijk ook dat praten over wat je (nog) niet kunt, je weinig energie geeft.

Het kan ook anders!

Je kunt vanaf nu zelf besluiten te werken vanuit je sterke punten. Je bouwt dan voort op wat er al is, wat je al goed kunt. Dát geeft energie! Je kunt doen waar je het beste in bent, waardoor je met een voldaan gevoel naar huis gaat. Je staat in je kracht en dat is voor iedereen merkbaar. Je werkgever, leidinggevende, collega's maar ook familie en vrienden.

Hoe kom je achter jouw talenten?

Eén van de manieren is het maken van een online test. Wij gebruiken een TalentCheck, een test die ongeveer 30 minuten in beslag neemt. Aan het eind van de test krijg je een persoonlijk rapport met jouw grootste talenten. Op basis van jouw zelfbeeld (hoe je naar jezelf kijkt). Dit hoef je voor de rest van je carrière maar één keer te doen. Blijf ons volgen want dit jaar wordt MijnTalentBoard een levenslang CV. Dat je nooit meer bij hoeft te werken. Dat doet MijnTalentBoard namelijk automatisch!

Met 1 click snel je talenten ontdekken

Je kunt ook op een andere manier achterhalen wat je talenten zijn. Of wat de talenten zijn van de mensen om je heen. Dat doe je door aan anderen feedback te vragen. In MijnTalentBoard kan dat met één druk op de knop. Je komt er eenvoudig en snel achter welke talenten anderen zien en of die overeenkomen met jouw zelfbeeld. Feedback wordt gezien als meest waardevolle bron voor het ontdekken van jouw talent!

Maar wat dan met mijn ‘verbeterpunten’?

Een benadering vanuit jouw sterke punten wil niet zeggen dat je geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen voor taken waar je minder sterk in bent. In MijnTalentBoard ontdek je niet alleen jouw talenten maar krijg je ook advies hoe je jezelf het beste ontwikkelt. Zodat je jouw talenten optimaal kunt inzetten. Je krijgt inzicht in wat voor jou de beste manier is om met minder sterke punten om te gaan. Zonder daarbij energie te verliezen.

Start direct met het BOOSTEN van jouw talent!
Sneller, beter én goedkoper.