Talententest

Een talententest helpt bij het ontwikkelen van talent. Talent ontdekken is eigenlijk een kwestie van nieuwe dingen doen. Als je nog nooit een blog hebt geschreven, een presentatie hebt gegeven, of een klant hebt geholpen, hoe kun je dan weten of je daar talent voor hebt?
Talenten zitten vaak verstopt en je zult ze gaandeweg in je carrière dus moeten ontdekken. Dat vergt een omgeving waar je de kans krijgt om nieuwe dingen te doen. Een omgeving waar je begeleid wordt en waar je training krijgt om je talenten te laten floreren is ideaal.

Talententest om je talenten te ontdekken

Vraag eens aan 10 mensen om je heen wat hun talenten zijn en je staat versteld van de antwoorden. Negen van de tien mensen weten niet wat hun talenten zijn. Hoe dat kan? Omdat zij – zoals al eerder aangegeven – vaak in een vast patroon zitten en hierdoor verborgen talenten niet kunnen ontdekken. Er zijn meerdere manieren om talenten te ontdekken, neem bijvoorbeeld de talententest, ook wel de talent check genoemd.

Onderzoek wat je gemakkelijk vindt

De talent test helpt je om je talent te vinden, maar er zijn natuurlijk ook manieren om hier zelf achter te komen. Neem bijvoorbeeld je werk. Zijn er dingen in je werk die je makkelijk afgaan terwijl anderen ermee worstelen? Dan heb je hier ongetwijfeld talent voor!

Wat vind je leuk?

Talenten komen ook op andere manieren bovendrijven. Denk daarbij aan dingen die je leuk vindt als je vrij bent. Specifieke onderwerpen waar je graag met vrienden over praat. Hier komen vaak natuurlijke talenten bovendrijven!

Talent alleen is niet voldoende!

Veel mensen zijn talentvol in bepaalde dingen maar vinden het niet leuk om te doen. Het past niet bij hun drijfveren. Drijfveren bepalen of mensen energie krijgen van wat ze doen. Mensen met een gemiddeld talent en de juiste drijfveren presteren beter dan mensen met een groot talent in combinatie met de verkeerde drijfveren.

Talententest om talent en drijfveer te checken

Een talent check geeft inzicht in jouw persoonlijkheid, drijfveren en talenten. Een goede talententest geeft ook inzicht in aanleg voor en ontwikkelbaarheid van bepaalde competenties. Met een goede talententest kun je jouw talent objectief vergelijken met jouw voorkeursrol of ambitie.

Hiermee heb je alle inzichten om een plan voor jezelf te maken met ontwikkelactiviteiten. De beste manier om jouw ontwikkeling te monitoren is door iedere ontwikkelactie af te sluiten met een feedbackverzoek aan jouw peergroup.

Wil je hier meer over weten over de talent test? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij voorzien je graag van meer informatie over de talent check!

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]