Trainen van Medewerkers
Stop met Verspilling!

Een voetbalelftal traint om te winnen. Als ze winnen is iedereen blij: de supporters, de sponsoren, het bestuur en de spelers zelf. Trainen wordt gezien als investering, spelers worden gezien als kapitaal en staan ook zo op de balans. Hoe beter spelers worden hoe hoger de waarde op de balans. 

De zin van trainen is binnen de sport dan ook geen discussie. Ook zij kennen online en offline leervormen en leren vooral met elkaar. Instrumenten om dat zo efficiënt mogelijk te doen zijn niet meer weg te denken binnen de sport. 

Het verschil tussen sport & bedrijfsleven! 

Je hebt ze vast weleens gezien: het vestje dat tevoorschijn komt wanneer een profvoetballer zijn shirt uittrekt na de wedstrijd. In de bijbehorende applicatie geef je aan wanneer je wedstrijden en trainingen hebt. Op basis van die input en inspanningen krijg je advies over hersteltrainingen en dergelijke. Inclusief bijbehorende work-outs. Op deze manier gaan ze in sport verspilling te lijf. Verspilling van tijd, geld en motivatie!

Wij zien dat bedrijven ook willen winnen. Als zij winnen is namelijk ook iedereen blij: de klanten, de directie, de aandeelhouders en de medewerkers zelf. Medewerkers willen bij een winning team horen.

Het verwarrende is dat medewerkers bij bedrijven meestal aan de kostenkant van de balans staan. Zij zien trainen dan ook als kosten: medewerkers worden uit hun dagelijkse werk gehaald en leveren in die tijd niets op. Bedrijven hebben geen inzicht in het resultaat van trainen, dus is het al snel te duur. En sommige medewerkers vinden trainingen gewoon niet leuk waardoor het ontbreekt aan motivatie. Het meest opvallende is dat wanneer de bedrijfsresultaten teruglopen zij direct stoppen met trainen. 

Natuurlijk zijn er bedrijven die wél trainen omdat het cruciaal is voor bedrijfsprocessen, wettelijke verplichtingen, veiligheid of continuïteit. Trainen is voor deze bedrijven belangrijk maar mag niet te veel tijd en geld kosten. Veel bedrijven gaan daarom massaal over op online leren. Iedereen krijgt toegang tot onbeperkt leren, het is goedkoop, modern en iedereen kan het in zijn of haar eigen tijd doen. Maar doet iedereen dat ook? Niet dus!

Dat leidt tot een enorme verspilling.

Hoe? Dat vertelt Martijn. Klik hier en lees zijn ervaring.