Danny Buelens: Internationaal Trainer-Consultant TalentBoard

Eind 2018 wordt Danny geattendeerd op BOOST&CO door een bevriende trainer. Een jaar later ziet hij wat de BOOST-methode en TalentBoard betekent voor zijn klanten. Wij vroegen aan Danny wat hem bewogen heeft te kiezen voor een partnership.

Waarom BOOST&CO?

"Mijn klanten willen graag inzicht in het rendement van mijn ontwikkeltraject. Zij willen dat medewerkers daadwerkelijk gaan bewegen en daarin volledig worden gefaciliteerd. Zij willen hun management ontzorgen door meer inzicht te geven in de performance en potentieel van hun teamleden. Samengevat: ze willen Grip op Talent, en dat maakt het werken met BOOST&CO zo energiek en plezierig. Ik heb gezocht naar een organisatie waar mijn vrijheid en autonomie als ondernemer geborgd is. Een organisatie waarin ik niet alleen mezelf maar ook mijn klanten kan blijven ontwikkelen. Ik heb een partnership gevonden waarin ik niet gebonden ben aan franchise- of andere vergoedingen. Samenwerken op een plezierige manier gericht op innovatie binnen het domein opleiden en ontwikkelen. Dát heb ik gevonden bij BOOST&CO.

Waarom was je op zoek?

'Na mijn carrière in sales- en algemeen management wilde ik mijn kennis en ervaring graag delen als trainer/coach. Als directeur en manager sprak ik opleidingsbureaus die het verkopen van vaardigheidsmodules belangrijker vonden dan daadwerkelijk bijdragen aan organisatieverandering. Geen enkele leverancier heeft mij ooit kunnen aantonen wat het rendement was van hun ontwikkeltrajecten. Tegelijkertijd kon ik er niet aan voorbij gaan dat de wereld zo snel veranderde en organisaties moeite hadden mee te veranderen. Accountancy en advocatuur waren daar de mooiste voorbeelden van. Traditionele sectoren die beperkt werden in wendbaarheid door hun hoger management. Puur vanuit de angst om risico's te nemen in een voor hen ogenschijnlijk stabiele omgeving. Niet voor niets dat deze sectoren nog steeds moeite hebben in een disruptieve wereld.

In de markt van opleiding en ontwikkeling zag ik dezelfde traditionele houding. Weinig aandacht voor andere werkvormen en leermethoden. Het niet kunnen of willen aantonen van daadwerkelijk rendement van interventies. Teveel focus op uur- en dagdeelvergoeding. Een gebrek aan creativiteit in verdien- en businessmodellen. Ik heb gekozen voor een partnership met BOOST&CO omdat ik de visie deel dat leren niet het exclusieve domein blijft van trainers en coaches. Ik ben gecharmeerd van de gestructureerde BOOST-methodiek in combinatie met TalentBoard.