BOOST&CO

Van innovatieve opleidingsorganisatie in 2013 naar een unieke ontwikkelaanpak die trainen en coachen volledig meetbaar maakt. Wij weten dat het kan!

Onze klanten ook. Samen met onze partners delen we onze aanpak én learning experience platform met professionals die bij willen dragen aan meetbare ontwikkeling van mensen en organisaties.
(lees hier het verhaal van BOOST&CO België).
 

Interesse? Niet wachten, maak een afspraak!

 

beterbed_logo_fc-5.png
BsGWx3enZIOHSvc4.png
DHL_Logo.svg.png
hutten-catering.png
mars.png
KIA_logo2.svg.png
1200px-KPN_logo.svg.png
logo_fit_people.png
boska-logo.png
samsung_logo.png
logo-tagline_hr.png
vaneman.png
logo_stan_partners.png
Logo_Sissy_Boy.png
1280px-Assa_Abloy.svg.png

Ons Verhaal

Zakelijk rendement door innovatief en plezierig samen te werken. Dat is wie wij zijn en hoe de BOOST-methode is ontstaan. In 2013 starten Emile Gabriël, Ellen Nijpels en Johan Bertens SalesBoostCompany. De eerste paar jaar van hun bestaan richten zij zich op gedragsontwikkeling van diverse verkooporganisaties. Een omvangrijk traject bij KPN versterkt hun visie dat traditionele vaardigheidstrainingen beter vervangen worden door meetbare gedragsontwikkeling. Samen met een grote multinational besluiten ze een nieuwe aanpak te ontwikkelen in combinatie met een leerplatform. 

Achtergrond

In 2016 wordt door Raet een onderzoek afgerond waaruit blijkt dat organisaties steeds meer prioriteit geven aan strategische personeelsplanning (35%), duurzame inzetbaarheid (33%) en opleiding en ontwikkeling (31%). In de praktijk blijkt het echter lastig om de juiste keuzes te maken en er voldoende tijd voor vrij te maken. Daarbij ontbreekt het aan inzicht in het benodigde en aanwezige talent. Medewerkers verwachten ondertussen steeds meer van hun werkgever op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 75% van hen wil zelf de regie voeren. Daarin willen zij ondersteund worden met passende opleidingen, coaching en ontwikkelgesprekken.

Johan en Emile ervaren tijdens hun ontwikkeltrajecten dat de nieuwe aanpak drie keer zoveel impact heeft op werkgedrag en performance van medewerkers dan traditionele leerinterventies (zoals cursussen en klassikaal onderwijs). Zij besluiten op dat moment een crowdfund-actie op te starten voor de ontwikkeling van een learning experience platform waarmee organisaties een eigen Academy kunnen opzetten. Via Collin Crowdfund halen zij binnen 20 minuten de benodigde investering op en starten met de ontwikkeling van TalentBoard.

Ondertussen vragen steeds meer klanten een ontwikkeltraject te ontwerpen voor al hun medewerkers. De BOOST-methode slaat aan en TalentBoard blijkt dé voedingsbodem voor informeel leren met een diversiteit aan leerbronnen voor duurzame talentontwikkeling:

  • Trainingen en cursussen
  • Onbeperkt 360 graden feedback
  • Performance support (on the job)
  • Blended & social learning / eLearning
  • Leren van andere TalentBoard-gebruikers

In 2019 besluiten zij zichzelf terug te trekken uit de operationele talentontwikkeling (trainen en coachen) en de focus te verleggen naar het opzetten van Academies waarmee organisaties een leven lang ontwikkelen beter kunnen faciliteren en stimuleren. 


Waar we voor staan!

Onze waarden zijn de basis van ons gedrag en dat van onze klanten en partners.

Plezier – voor gedreven samenwerkingsverbanden

Met plezier slagen we beter in wat we willen bereiken. Plezier is voor ons een vorm van intrinsieke motivatie, leidt tot verantwoordelijkheid nemen en eigen initiatief. Plezier trekt aan, verbindt, geeft energie en betekenis aan wat we doen, met – en voor – elkaar. Met plezier creëren we enorm gedreven samenwerkingsverbanden en loyale klanten.

Samenwerken – voor het creëren van échte meerwaarde

Samenwerken betekent voor ons op eigen initiatief hulp bieden en vragen. Samen optrekken voor het gemeenschappelijk belang. Binnen ons bedrijf, maar zeker ook daarbuiten: met onze partners en maatschappelijke organisaties. Alleen met een open vizier en respect voor elkaars bijdragen creëren we échte meerwaarde.

Innovatief – om onze klanten continu voorop te laten lopen

Wij blijven innoveren en laten ons niet remmen door aannames en vaste patronen. Elke innovatie begint met een idee. De beste ideeën komen vaak uit de praktijk. Wij staan continu in contact met onze klanten om gezamenlijk onze aanpak te verbeteren en te vernieuwen. We zijn technisch vooruitstrevend waardoor we vooroplopen en toegevoegde waarde blijven bieden.

Wat is jouw verhaal?

Diversiteit met meer dan 100 jaar ervaring.

Blended learning met aantoonbaar resultaat. 

Expert in het MKB met corporate kennis.

Met TalentBoard een leven lang ontwikkelen.