MijnTalentBoard

Competent worden én blijven. Dat creëren wij met een data-gedreven employee journey. Investeren in een goede employee journey betekent dat je talent makkelijker aantrekt en behoudt. Het motiveert, maakt betrokken en je bouwt een beter werkgeversmerk op.   

Waarom klanten kiezen voor MijnTalentBoard?

Met ons platform houden we mensen en organisaties competent. Lees verder wat MijnTalentBoard nog meer kan betekenen voor jouw organisatie.

 

MijnTalentBoard
Jouw Oplossing?

Met MijnTalentBoard los je een aantal uitdagingen simpel, goed en betaalbaar op. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Wendbaarheid vergroten

Verandering is van alle tijden. Maar als je onze tijd vergelijkt met 10 jaar terug, volgen veranderingen elkaar nu een stuk sneller op. Dit betekent dat wat je nodig hebt om succesvol te zijn, ook sneller verandert. MijnTalentBoard helpt je wendbaar te reageren op snel veranderende omstandigheden.

Medewerkers laten groeien

Het is bewezen (Kegan & Lahey 2016) dat organisaties die elke afzonderlijke medewerker ontwikkelen betere resultaten realiseren. Omdat het bijdraagt aan de allergrootste motivatie van mensen: de drang om te groeien. Misschien denk je in deze tijden ‘nu even niet’. Maar de komende vier jaar wordt de war for talent alleen maar groter. Je wilt niet dat toptalent overstapt naar de concurrent die hen wel waardeert. Met MijnTalentBoard geef je iedereen de kans talent te ontdekken, ontwikkelen en optimaal in te zetten. 

Tevredenheid van klanten vergroten

Medewerkers inzicht geven, ze aanspreken op waar ze goed in zijn en ze helpen daar nog beter in te worden, werkt motiverend. De beste manier om medewerkers betrokken te houden is ze de kans geven om te leren en hun talenten te ontwikkelen. Competente en betrokken medewerkers hebben een positieve impact hebben op de financiële performance van een organisatie. Zij dragen beter bij een klanttevredenheid, winst, marktgroei, productiviteit en innovatie.  

Maatschappelijk bijdragen

De relevantie van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is niet meer te negeren. Steeds meer organisaties kiezen hun leveranciers daarop uit. MVO staat voor een duurzame balans tussen ‘People, Planet en Profit’, ofwel tussen de sociale, de milieu en de economische aspecten. Medewerkers helpen groeien door ze datgene te laten doen waar ze goed in zijn hoort bij duurzaam inzetten van de menselijke succesfactor. Talentmanagement kun je dan ook zien als het sociale onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Continuïteit waarborgen

MijnTalentBoard draagt bij aan de continuïteit van de organisatie. En er is meer. 

  • Door wendbaar te blijven worden kansen in de markt sneller verzilverd.
  • Leren draagt bij aan de inzetbaarheid van mensen, binnen of buiten de organisatie.
  • Er is minder verloop: medewerkers die passen, blijven, medewerkers die niet passen, gaan vanzelf weg.
  • Verzuim wordt tot een minimum gereduceerd.
  • Talent wordt zowel binnen als buiten de organisatie gemakkelijker geworven. 
  • Er wordt meer bereikt met minder mensen door een grotere betrokkenheid en bevlogenheid.
  • Je koppelt talentontwikkeling direct aan de organisatiedoelstellingen.
  • Tot 2025 geeft de overheid subsidie voor dit soort initiatieven. Meer info? Klik hier! 

Wil je het zien? Dan plannen we een demo. Klik hier!

Talent

Ontdekken

Ontwikkelen

Inzetten