19 januari 2020 Overheidsnieuws

Nieuwe Subsidie MKB

MKB-bedrijven kunnen vanaf maart subsidie aanvragen om hun bedrijf door te laten lichten, een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun leidinggevenden en andere medewerkers up-to-date te houden. Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie.

Minister Koolmees: 'Wij willen dat iedereen zich blijft ontwikkelen tijdens zijn of haar werkende leven. Dat moet vanzelfsprekend worden. We zien dat kleinere bedrijven in het algemeen, en de seizoensgebonden sectoren in het bijzonder, moeite hebben om daarmee aan de slag te gaan. Daarom helpen we hen een handje. Want leren en ontwikkelen is heel hard nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt. En om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk blijven vinden.'

Het kabinet trekt daar structureel € 48 miljoen per jaar voor uit. Zij hoopt dat door de subsidieregeling MKB-ondernemers in het algemeen en daarnaast de grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector meer investeren in een cultuur waarin het up-to-date houden van vakkennis en vaardigheden vanzelfsprekend is.

SLIM-SUBSIDIE INFORMATIE BIJEENKOMST
LAAT DEZE KANS NIET LOPEN

Meld je direct aan als je op één of meer van de volgende vragen ‘ja’ kunt antwoorden. 

  • Wil je een simpel en praktisch toepasbaar systeem invoeren van periodieke ontwikkel- of coaching-gesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers?
  • Wil je je leidinggevenden tijd besparen door hen te helpen bij het voeren van effectieve ontwikkel- of coaching-gesprekken met medewerkers?
  • Wil je in je organisatie een meetbare coaching-methode introduceren gericht op duurzame gedragsverandering?
  • Wil je medewerkers loopbaanadviezen aanbieden?
  • Wil je voor je medewerkers een ontwikkelplan of opleidingsplan gericht op de doelen van de medewerker én de organisatie?
  • Wil je een eigen bedrijfsschool starten zodat je nog aantrekkelijker wordt en blijft voor bestaande en nieuwe medewerkers?
  • Wil je graag gebruik maken van deze regeling maar zit je niet te wachten op allerlei extra werk dat op je afkomt?

Geef je op voor een bijeenkomst!