Het verhaal
van Jeroen

Jeroen is salesmanager bij een logistiek dienstverlener. Samen met zijn collega salesmanagers is er een trainingstraject gestart voor hun accountmanagers. Eén van de te trainen onderdelen is Time Management.

BOOST bepaalt samen met het management wat ze exact bedoelen met Time Management en wat ze met de training willen bereiken.

Lees hieronder het vervolg van Jeroen's verhaal! 

 

 

 

beterbed_logo_fc-5.png
BsGWx3enZIOHSvc4.png
DHL_Logo.svg.png
hutten-catering.png
mars.png
KIA_logo2.svg.png
1200px-KPN_logo.svg.png
logo_fit_people.png
boska-logo.png
samsung_logo.png
logo-tagline_hr.png
vaneman.png
logo_stan_partners.png
Logo_Sissy_Boy.png
1280px-Assa_Abloy.svg.png
janssendejong.png

De Oplossing

Jeroen, zijn collega's en alle accountmanagers ontvangen van BOOST een persoonlijk leer-navigatie-systeem. Direct daarna worden zij uitgenodigd voor het vaststellen van het vertrekpunt met een talenten check. Binnen een paar uur weten BOOST en Jeroen wat het vertrekpunt is voor deze training.

Uit analyse van de gegevens blijkt dat de competenties die worden aangesproken bij Time Management aanwezig zijn. Omdat het niveau van de competenties binnen het team sterk varieert, kijkt BOOST naar competenties die het ontwikkelen van Time Management kunnen ondersteunen. Dat blijken resultaatgerichtheid, inzet en creativiteit te zijn.

Op basis van deze gegevens stelt BOOST vast dat Jeroen en zijn team het liefst op een creatieve manier plant en organiseert. Resultaat staat daarbij voorop. Verder blijken ondernemerschap, flexibel gedrag, creativiteit en resultaatgerichtheid de belangrijkste voorkeur leerstijlen te zijn.

Met de input van het leer-navigatie-systeem adviseert BOOST Jeroen inspirerende leervormen in te zetten. Daarnaast moet er ruimte worden geboden voor eigen inbreng met levendige, actie- en doelgerichte leerelementen. BOOST zorgt dat deze input wordt afgestemd op de werkstijl van de trainer en op basis van alle gegevens wordt een mix van werkvormen ontwikkeld. De training Time Management staat.

De deelnemers vinden de training leuk, gevarieerd en inspirerend. Zij passen het geleerde in de praktijk toe. Jeroen en zijn collega’s zijn erg blij met dit resultaat en zeer verrast over de aanpak. Met hun eigen leer-navigatie-systeem heeft iedereen de volgende leerroute ondertussen weer gepland. Daarmee blijven ze aan het stuur van hun eigen ontwikkeling zitten. Voor Jeroen en zijn team geldt een optimale inzet van tijd, geld én motivatie.

Wil jij dat ook? Voor jezelf, voor jouw team of voor de hele organisatie?

Bel 040 - 202 93 61 of klik hier en stuur ons jouw gegevens!

Meer Binding - door anderen te helpen bij hun ontwikkeling 

 

Meer Winst - door duidelijk een vertrek- en eindpunt te bepalen

Meer Waarde - door trainen en ontwikkelen te koppelen aan bedrijfsdoelen

Meer Plezier - door een leer-navigatie-systeem dat leren leuk maakt