Verspilling bij Advocaten
Het verhaal van Martijn 

Martijn werkt bij een advocatenkantoor en krijgt van zijn werkgever een budget om zich te ontwikkelen. Samen met zijn leidinggevende hebben ze afgestemd te gaan werken aan het centrale ontwikkelthema van de organisatie: samenwerken. Dit zou weleens kunnen passen want Martijn wordt door zijn collega’s ervaren als wat minder empathisch.

De Reis van Martijn

Martijn mag zelf gaan zoeken naar een opleiding en komt als eerste terecht bij een online aanbieder. Die heeft slechts 3 online modules en Martijn vindt weinig aanknopingspunten. Hij zoekt verder en komt terecht op de website van één van de grootste aanbieders. Martijn voert als zoekterm ‘samenwerken’ in en krijgt 213 mogelijkheden. Uiteenlopend van boeken, e-learning tot klassikale trainingen. De prijzen variëren van 18 tot 13.280 euro.

Sommigen van de gevonden opleiders hebben een ‘Niet goed geld terug’-label, anderen weer niet. Waarom zou dat zijn? Martijn vraagt zich af of geld terugkrijgen na 44 dagen training überhaupt zin heeft. Ja, hij krijgt zijn geld wel terug maar heeft enorm veel tijd verspild. En zijn motivatie om te leren neemt niet echt toe. Tijdens zijn zoektocht langs vele aanbieders van on- en offlinetrainingen op het gebied van samenwerken, gaat hij onverhoopt terug naar Saskia van de HR-afdeling.

Omdat Martijn geen idee heeft wat te kiezen vraagt hij Saskia om hulp. Zij helpt hem graag en kiest voor een opleider waar ze goede ervaringen mee heeft. Martijn start met een onlinetraining ‘Samenwerken voor leidinggevenden’. De opleiding duurt 16 uur en kost 205 euro exclusief BTW. Zijn leidinggevende keurt de opleiding goed en Martijn gaat van start.

Tijdens de opleiding merkt hij veel ‘dat weet ik toch al’ momenten te hebben. De inhoud spreekt Martijn niet erg aan en leuk vindt hij het al helemaal niet. Na de opleiding is hij daardoor gematigd positief. Twee maanden na de opleiding blijkt uit feedback van collega's dat hij nog steeds weinig empathisch vermogen laat zien. 

Dit soort verspilling gebeurt dagelijks. Verspilling van tijd (16 uur x het uurtarief van Martijn), verspilling van geld (€ 205,-) en op meerdere vlakken verspilling van motivatie (niet alleen van Martijn maar ook van zijn medewerkers).

Het kan ook anders. Jeroen vond de oplossing. Klik hier!